YTB Öğrencileri Üniversitemizde Gerçekleştirilen İftar Programında Bir Araya Geldi

05.04.2024

Türkiye'de eğitim alan Türk dünyası ülkelerinden uluslararası öğrenciler, Üniversitemiz ev sahipliğinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın (YTB) düzenlediği iftar programında bir araya geldi.

Türkiye Bursları programı ile çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alan uluslararası öğrenciler YTB tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Ağırlıklı olarak Türk dünyası ülkelerinden öğrencilerin yer aldığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Üniversitemiz Güney Kampüsü’nde gerçekleşen iftar programına Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, YTB İstanbul Ofisi Koordinatörü Emre ORUÇ, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem TAK, Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan TAK, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ahmet KOÇAK ve uluslararası öğrenciler katıldı.

İftar programının ardından YTB İstanbul Ofisi Koordinatörü Emre ORUÇ, bir selamlama konuşması gerçekleştirerek uluslararası öğrencilerin  bayramını tebrik etti.

YTB İstanbul Ofisi Koordinatörü Emre ORUÇ’un selamlama konuşmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Ramazan ayının son günlerinde uluslararası öğrencilerle birlikte olmaktan son derece memnun olduğunu aktarırken uluslararası öğrencilerinin bayramını tebrik etti.