YÖK’ten Öğrencilere İnternet Desteği

01.05.2020

YÖK tarafından öğrencilere sağlanan 6 GB'lık “Uzaktan Eğitime Destek" paketi Zoom,  Edmodo ve Youtube gibi araçlarla sunulan içerik, link ve yönlendirmeleri kapsamamaktadır. Dolayısıyla bu kullanımların, öğrencilerimizin operatörlerine ait internet paketlerinin kotasından düşülerek ücretlendirilmesi söz konusu olacaktır.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid-19 küresel salgın tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim çalışmalarının bir parçası olarak https://yokdersleri.yok.gov.tr adresinde "YÖK Dersleri Platformu"nu hizmete sunmuştur. Bu platformda öğrenciler kendi üniversitelerine ait içeriklere, ilgili mobil operatörler tarafından hatlarına ücretsiz olarak tanımlanacak olan 6 GB'lık “Uzaktan Eğitime Destek" kotası kapsamında erişebilecektir.

Söz konusu sistemde Üniversitemiz de yer almakta olup öğrencilerimiz bazı ders içeriği ve eğitimlere erişirken sağlanan 6 GB’lık ücretsiz internet desteğinden yararlanabilecektir. Ancak belirtildiği gibi, 6 GB'lık “Uzaktan Eğitime Destek" paketi Zoom, Edmodo ve Youtube gibi araçlarla sunulan içerik, link ve yönlendirmeleri kapsamamaktadır. Dolayısıyla bu kullanımların, öğrencilerimizin operatörlerine ait internet paketlerinin kotasından düşülerek ücretlendirilmesi söz konusu olacaktır.