Üniversitemizden 6 Öğretim Üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

07.12.2020

Stanford Üniversitesi'nin öncülüğündeki Amerikalı ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan ekip tarafından hazırlanan ve “PLOS Biology” dergisinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" makalesinde Üniversitemizin farklı fakültelerinde görev yapan 6 öğretim üyemizin de ismi yer alıyor.

Yayımlanan araştırma makale kapsamında, bilim insanlarının “kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmaların” yer aldığı atıflara göre göre oluşturulan sıralamada 159.683 bilim insanı içerisinde; Türkiye’den 614, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden 2 öğretim üyesi yer aldı. Listeye giren 2 öğretim üyesi; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizden Prof. Dr. Erkan Şahinkaya ve Prof. Dr. Abdülmecit Türüt oldu.

Öte yandan araştırma kapsamında, akademisyenler tarafından yapılan yayınların “2019 yılında aldığı atıflara” göre oluşturulan sıralamada ise 161.441 bilim insanı içerisinde; Türkiye’den 857 ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden de 6 öğretim üyesi yer aldı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden listeye giren 6 öğretim üyesi; Siyasal Bilgiler Fakültemizden Prof. Dr. R. Ferda Halıcıoğlu ve Prof. Dr. Giray Gözgör, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizden Prof. Dr. Erkan Şahinkaya ve Prof. Dr. Abdülmecit Türüt, Tıp Fakültemizden Prof. Dr. Sertaç Arslanoğlu ve Diş Hekimliği Fakültemizden Doç. Dr. Taha Özyürek oldu.

Hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İlgili makaleye buradan, listeye ait verilere ise buradan (Tablo 7) ulaşabilirsiniz.