Üniversitemizde Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Reflektif Yelek Dağıtımı Yapıldı

19.12.2022

Yol emniyetine dair bilincin oluşmasına yönelik başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Üniversitemiz ile Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun birlikte organize ettiği etkinlikte mensuplarımıza ücretsiz reflektif yelek dağıtımı yapıldı.

Elektrikli skuter ve motosiklet gibi araçların kullanımında olası kazaların önlenmesine yönelik yürütülen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 12 Aralık 2022 tarihinde Üniversitemiz Kuzey Yerleşkesinde üniversite mensuplarımıza ücretsiz reflektif yelek dağıtıldı.

Alternatif ulaşım araçlarının sıklıkla kullanılması gündelik hayatta ulaşım konusunda kolaylıklar sunsa da kullanımındaki yaygınlaşma, trafik kazalarını da beraberinde getiriyor.  Bu kazaların önlenmesi maksadıyla Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde güncelleme yapılmış; motosiklet, bisiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli skuter kullananların gece saatlerinde reflektif özellikli ekipman kullanması zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Üniversitemiz Yerleşkelerinde mensuplarımız tarafından yerleşke içi ulaşımda sıkça kullanılan elektrikli skuter ve bisiklet tarzı araçların kullanımında mensuplarımızın güvenliğine dikkat çekmek adına düzenlenen etkinlikle, yol güvenliği ve doğru ekipman seçiminin de önemi vurgulandı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak; yol güvenliği, doğru ekipman kullanımı, güvenli motosiklet kullanımı konularını oldukça önemsiyor; yol emniyetine dair bilincin oluşması için alınan her türlü kararı desteklemeye devam ediyoruz. Aynı zamanda yol emniyeti adına atılan her adımın, toplumsal bilincin oluşması ve gelişmesinde kalıcı sonuçlar vermesini temenni ediyoruz.