Üniversitemizde Öğrencilerimize Mentörlük Hizmetleri Veriliyor

23.06.2020

Üniversitemiz, sunduğu mentörlük hizmetleriyle öğrencilerimizi kariyerlerine ve gelecek hayatlarına daha iyi hazırlamak ve sosyal yaşamlarında destek vermek için çalışıyor. Bu amaçla Üniversitemizde çok çeşitli faaliyetler yürütülüyor.

Öncelikle öğrencilerimiz, akademik ve sosyal yaşamlarında karşılaştıkları her türlü sorunda Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne başvurarak Psikolog Musa Turhan’dan psikolojik destek hizmetleri alabilmektedir.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan “Gençlik ve Gönüllük İş Birliği Protokolü” uyarınca yerleşkelerimizde eğitsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal çalışmalar yapmak amacıyla İMÜ Genç Ofis kuruldu. İMÜ Genç Ofis, öğrencilerimizi gönüllülük projelerine katılmaya teşvik etmenin yanı sıra, onlara sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere, çeşitli toplantı, eğitim, seminer ve gezilere katılma imkânı sunuyor. Genç Ofisimizde öğrencilerimiz, bir araya gelip kendi toplantı ve organizasyonlarını yapabilecek, ilgi duydukları konuları araştırabilecek, çeşitli akademik ve sosyal etkinlikler gerçekleştirebilecek, kendi gönüllülük projelerini hayata geçirebilecekler.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından dünyanın dört bir yanından Türkiye’de eğitim görmek üzere kabul edilen ve Üniversitemizde burslu olarak öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilerimiz de, mentörlük faaliyetlerimizden yararlanmakta. Bu öğrencilerimize ayrıca tez danışmanlığı, redaksiyon ve kariyer planlama gibi konularda da akademik yönlendirme ve destek hizmetleri sağlamaktayız.

Bahar döneminde yaşadığımız COVID-19 süreciyle beraber öğrencilerde sınav kaygısı, günlük yaşam kaygısı gibi bir takım endişeler ve anksiyete bozukluklarında artış yaşanmaktadır. Bu kapsamda Tıp Fakültemizden sağlıkçı hocalarımız, Psikoloji bölümümüzden psikolog hocalarımızla danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilmektedir.  Bu kapsamda İstanbul Müftülüğü ile de Üniversitemiz arasında da, öğrencilerimiz ile personelimizin ihtiyaç duyduğu bireysel mentörlüğün gerektirdiği katkı süreçlerinin geliştirilmesi ve uygulanması kapsamında bir kurumsal iş birliği protokolü imzalandı.

23 Haziran 2020 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ile İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı arasında imzalanan protokolün imza töreni Rektörlük binamızda gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, Üniversitemizin “toplumla entegre şekilde topluma hizmet etme” misyonu doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi çeşitli kurumlarla iş birliği çerçevesinde bazı çalışmalar yürütmekte olduğumuzu belirtti. “Bu kapsamda İstanbul Müftülüğü ile de hem öğrencilerimizin, hem de idari ve akademik kadrolarımızın ihtiyacı olacak bazı hizmetlerde beraber olmayı hedefliyoruz.” diyen Rektörümüz, bize bu konuda özveriyle destek sağlayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’ya teşekkür ederek iki kurum arasındaki iş birliğinin hayırlara vesile olmasını diledi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da konuşmasında, “Özelde İstanbul Müftülüğü, genelde de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm kurumlarla ortaklaşa faaliyetlerde bulunuyoruz ama Üniversite ayağının bunda biraz eksik kaldığını ifade etmeliyim. İstanbul Medeniyet Üniversitesi gibi hem asaletimizi ve köklülüğümüzü ifade eden, hem de İstanbul’un çok merkezi bir yerinde bulunan bir üniversitede öğrenciler ve akademya ile buluşmamızı sayenizde çok sağlam bir yerden başlatmış oluyoruz” diyerek Rektörümüze teşekkür etti. Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, bu iş birliğinin hem İstanbul Müftülüğü, hem Üniversitemiz, hem de toplumumuza katkı sunacak hayırlı çalışmalara vesile olması dileklerini ifade etti.

İmzalanan protokol uyarınca, İstanbul Müftülüğü tarafından öğrencilerimiz ve personelimize kişisel ve mesleki gelişimlerinde ihtiyaç hissettikleri bilgi, beceri ve yetkinliğin kazandırılması süreçlerinde uzman yönlendirmesi ve desteği sağlanacak. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı yayınları başta olmak üzere, Din İşleri Yüksek Kurulunca tavsiye edilen diğer faydalı yayınlar Üniversite kütüphanemize ücretsiz olarak temin edilecek.