Üniversitemizde Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Ağaç Dikimi Gerçekleşti

14.11.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üsküdar Kaymakamlığı, İstanbul Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üsküdar Tarım Müdürlüğü iş birliği ile Üniversitemizde “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında ağaç dikimi gerçekleşti.
2019 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile başlatılan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Üniversitemiz Ziraat Bankası Kütüphanesi çevresinde tahakkuk edilen ağaç dikme törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, üniversite yönetimimiz, STK üyeleri ve birçok sayıda öğrenci katıldı.

Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı’nın açılış konuşmasının ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in selamlama konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. “Sürdürülebilirlik konusu dünyanın çok önemli başlıklarından bir tanesi. İnsanın varlığının ötesinde canlı olarak, yeryüzünde bütün canlı varlığın geleceği ‘acaba’ sorusunun ardında bir gündem. Burada dikilen çınarlar inşallah ileride 21. yüzyıl yeni dünyasında yeni bir ümit yeni bir ışık olacak inşallah. Son olarak ifade etmem gerekirse bütün bu faaliyetler, el birliği ve gönül birliği ile yürüyen faaliyetler. Bir tarafta biz üniversite olarak çabalıyoruz ama bu çabamızda bizimle beraber olan kurum ve kuruluşları zikretmeden geçemeyeceğim. Başta Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere STk Örgütlerinin temsilcileri ile çok yoğun bir iş birliği içerisindeyiz. Allah hepimizi muvaffak etsin. Hayırlara vesile olması dileğiyle tekrar hoş geldiniz diyorum.

Konuşmaların ardından “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Ziraat Bankası Kütüphanemizin önündeki alana ağaç dikimi gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, STK üyeleri, üniversite yönetimimiz, İMÜ personeli ve öğrencilerinden oluşan ekiple birlikte Üniversitemiz tarafından belirlenen alana ağaç dikimini gerçekleştirdi. Fidan dikiminin ardından katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.