Üniversitemizde Mezuniyet Programları Coşkuyla Gerçekleşti

04.07.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde beş gün boyunca devam eden 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Programları coşkuyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Güney Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenlerine; mezun öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Üsküdar Kaymakamı Dr. Murat Sefa Demiryürek, Üniversite Yönetimi, dekanlar, öğretim üyeleri ve protokol üyeleri katıldı.

20 Haziran Pazartesi günü Siyasal Bilgiler Fakültesi, 21 Haziran Salı günü Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Eğitim Bilimleri Fakültesi, 22 Haziran Çarşamba günü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesi, 23 Haziran Perşembe günü Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi,  24 Haziran Cuma günü Hukuk Fakültesi Mezuniyet Törenleri gerçekleşti.

Mezuniyet Törenlerinin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik katılımcılara hitaben şunları söyledi: “2010’lu yıllara gelindiğinde, yeni şartlar ve yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yeni bir üniversitecilik yaklaşımına ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek İstanbul Medeniyet Üniversitesi kuruldu. Üniversiteciliği yeniçağa taşıyacak, yeni bir yaklaşımla küresel ortama insan yetiştirecek bir üniversite anlayışıyla İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim hayatına başladı.

11 fakültesiyle, bir taraftan Sağlık Bilimleri, diğer taraftan Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanlarıyla ve birbiriyle entegre olmuş bir yapıyla salt Türkiye’yi değil bütün dünyayı keşfetmeye ve kuşatmaya niyet etmiş bir akademik mantıkla İstanbul Medeniyet Üniversitesi kuruldu ve konum olarak özellikle İstanbul seçildi. 10 yıllık bir süreçte çok hızlı yol aldık. 13.600 öğrencimiz, 1000’i aşkın akademik personelimiz ve 200 idari personelimiz var. 52 lisans programı ve 100 civarında yüksek lisans doktora programı olmak üzere 160 farklı programımız var. Hızla büyümenin karşılığında elbette üniversitemiz her alanda çok hızlı mesafeler aldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak çok güçlü bir altlıkla gençlerimize kaliteli eğitim vermeye çalışıyoruz. Hocalarımız ve öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası ortamlarda yürüttükleri projelerle, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle çok önemli başarılar elde ediyorlar. Son 1 buçuk yılda elde ettiğimiz endeksleme sıralamaları da, üniversitemizin başarısını yansıtan önemli göstergelerdir. Örneğin Times Higher Education dünya üniversiteler genel sıralamasında Medeniyet Üniversitesi ilk 1000 içinde yer almaktadır. Bazı kategorilerde ise daha da öndeyiz. Mesela hocalarımızın atıf alma boyutunda dünyada 487. sıradayız, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında birinciyiz ve tüm üniversiteler arasında ise 8. sıradayız.

İnterdisipliner bir yaklaşımla dünya insanı yetiştiren İstanbul Medeniyet Üniversitesi; dünyanın beşten büyük olduğunun anlaşıldığı ve Türkiye'nin öncü rol üstleneceği küresel çağda, bu rolün sahiplerinden birisi olacaktır.

Türkiye'deki Üniversiteler Arasında En Büyük Üniversite Kütüphanesine Sahibiz

Bugün artık 1000’i aşkın akademik kadromuz var. Yaş ortalamamız 39 ve Türkiye’nin en genç kadrosuna sahip devlet üniversitesiyiz. Üniversitemizin ayırıcı özelliklerinden bir tanesi de, akademisyenlerimiz ile öğrencilerimiz arasındaki mesafenin yakınlığıdır. Gelişmekte olan bir üniversiteyiz. Ayrıca Türkiye’nin üniversiteler arası en büyük kütüphanesine sahibiz ve tamamen dolduğunda bir milyon kitaba ev sahipliği yapacak olan ve üç bin kişiye hizmet verebilen bir kütüphaneye sahip olmamız bizim için çok güzel bir imkandır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik konuşmasını bitirirken, mezun olan öğrencilerimizi tebrik edip başarıların devamını diledi.

Mezun öğrencilerimiz ile ailelerinin büyük bir heyecanla katıldığı mezuniyet törenlerinde, Dekanlarımızın konuşmalarının ardından fakülte birincisi olan öğrencilerimiz katılımcılara hitaben konuşmalar yaptı ve düşüncelerini ifade etti. Dereceye giren öğrencilerimiz ile tüm mezunlarımız sahneye davet edildi ve hocalarımız tarafından kendilerine mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezuniyet törenlerimiz, büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşti. Zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Törenlerin bitiminde mezun öğrencilerimiz kep fırlattı ve toplu fotoğraf çekildi. Programın sonunda akademisyenlerimize, mezun öğrencilerimize ve ailelerine; çay, kuru pasta ve çorba ikramlarında bulunuldu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ailesi olarak; sevgili mezunlarımıza başarılar diliyor, kıymetli ailelerini tebrik ediyor ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz.