Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Etkinliklerle Kutlandı

17.05.2019

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 12-18 Mayıs tarihleri arasındaki Hemşirelik Haftasını kapsamlı etkinliklerle kutladı. 17 Mayıs 2019 Cuma günü Güney Yerleşkemizdeki Âşık Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, kuruluş aşamasında öncelikle bir sosyal bilimler üniversitesi olması niyetiyle yola çıkılan Üniversitemizin bugün gelinen noktada sağlık, sosyal, mühendislik, turizm gibi çok farklı alanlarda 11 fakülteye sahip devasa bir yapıya dönüştüğünü vurguladı. Bu çok büyük ve çokrenkli yapının 8 yılda bir yerlere taşınması kolay olmasa da, son dönemde yaşanan olaylara bakıldığında, bizim gibi böylesine kapsayıcı, kuşatıcı olan ve adının da vermiş olduğu misyona sahip bir üniversiteye dünyanın ne kadar muhtaç olduğunun görüleceğini belirtti. Üniversitemizi bugünkü artı durumuna getirmekte katkıları olan hocalarımız, öğrencilerimiz ve idari personelimizin tüm katkılarını çok önemsediklerini belirten Rektörümüz, Üniversitemize katkıda bulunan tüm mensuplarımızı tebrik etti.

Video gösteriminin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden terfi alan hocalarımıza cübbe giydirildi. Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin rol aldığı kısa tiyatro gösterisinin ardından ICN 2019 temalı panel gerçekleştirildi ve ICN 2019 temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize sertifikaları takdim edildi. Prof. Dr. Sinan Canan’ın “İnsanın Fabrika Ayarları” konulu konferansıyla sona eren etkinlik boyunca, konferans salonu girişinde sergilenen Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin hazırladığı Terapötik Oyuncak Sergisi ve hemşirelik öğrenci kongrelerinde sunulan poster bildiriler katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Rektör Hoca konuşma metni

Üniversitemizin kuruluş aşamasında öncelikle bir sosyal bilimler üniversitesi olması niyetiyle yola çıkılmıştı. Ancak 2010 yılında sağlık, mühendislik, turizm, uzay gibi farklı alanlarda 11 fakültesi olan bir üniversite ortaya çıktı. O dönemde buna hepimiz şaşırmıştık. 8 yılı doldurduğumuz bu dönemde adeta hayatın tamamını içine alan bu çokrenkliliğin bu devasa yapı, başka örneği olmayan bir yapıdır. Daha kuruluş safhasında bu kadar çok çeşitliliği olan başka bir örnek yoktur. Bunun çok ciddi zorlukları oldu. Devasa bir büyüklüğü 8 yılda bir yere taşımak çok kolay olmadı. Bugün gelinen noktada iyi ki böyle büyük bir yapı tasavvur olunmuş. Salt sosyal bilimler ağırlıklı bir çerçeveyle işe girişilseydi, başka alanların farkında olmayan ve onlarla buluşamayan öğrenciler, akademisyenler ve faaliyetlerle karşı karşıya kalacaktık. Bugün olağanüstü dengeli bir üniversiteyiz diye düşünüyorum. Sağlığı, mühendisliği ve sosyal bilimleriyle iç içe olan bir üniversiteyiz. İstanbul Medeniyet Üniversitesi 21. yüzyılda Türkiye’nin dünya ile yarışan örnek bir üniversitesi olacaksa böylesi bir bütünlükle dünya önüne çıkması gerekirmiş. Dünyanın son dönemde yaşamış olduğu olayları gözden geçirdiğimizde, aslında bizim gibi böylesine kapsayıcı, kuşatıcı olan ve adının da vermiş olduğu misyona sahip bir üniversiteye dünyanın ne kadar muhtaç olduğunu bir kez daha görmüş oluruz. Medeniyet misyonunu üstlenmiş olan üniversitemizi böylesi bir artıya taşıyan hocalarımız, öğrencilerimiz ve idari personelimizin tüm katkılarını çok önemsiyoruz. İnanıyoruz ki sizler görev aldığınız ortamlarda ya da katıldığınız sivil ortamlarda o Medeniyet farklılığını ve 11 fakülteyi içine alan bu Medeniyet tasavvurunu hayat boyu dış ortamlara da taşıyacaksınız. Biz böyle öğrenci ve hocalarla çalışmanın mutluluğuyla hepinizi tebrik ediyorum.