Üniversitemizde Engelliler Haftasında Farkındalık Konusu Konuşuldu

16.05.2019

Üniversitemizin Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Engelliler Haftası Farkındalık Programı Âşık Paşa Salonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Programa rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri de iştirak etti.

Her yıl 10-16 Mayıs haftası Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede ve ülkemizde “Engelliler Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı engelliliğin önlenmesi, engelli bireyin eğitim, sağlık, ulaşılabilirlik, istihdam ve diğer toplumsal hakları ile ilgili farkındalığın artmasıdır.

Engelliler Haftası münasebetiyle yapılan etkinlikte rektörümüz de bir konuşma yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik şunları söyledi: Biz Medeniyet Üniversitemizi sadece akademisyenlerin ve öğrencilerin üniversitesi olarak tahayyül etmiyoruz. Üniversitemizi, toplumun farklı kesimlerinin etkileşim içinde olduğu, her bireyin erişebildiği, çok yönlü ve toplum odaklı bir üniversite yapmak istiyoruz.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından Serebral palsili çocuk hastamız tarafından yapılan Piyano resitali ile program devam etti. Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Erhan ‘Engellilik nedir? Türkiye’de Engellilik Farkındalığı’ başlıklı konuşmasını yaptı. Ardından Erişkin serebral palsili hastamız ve ailesi ile Omurilik yaralanmalı hastamız sunumlarını yaptılar.

Hasta sunumları sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in kapanış konuşması ile program sona erdi.