Üniversitemizde Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleşti

15.12.2022

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 12 Aralık 2022 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi öncülüğünde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknosağlık Topluluğu tarafından “Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” teması ile Üniversitemiz Ziraat Bankası Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Berna Dincer’in katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Ekinliğe onur konuğu olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram teşrif etti. Etkinlikle kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Bayram öğrencilerimize; kendi hikayesini, yaşadıkları zorlukları, bu zorluklarla nasıl mücadele ettiğini, engelli bireylerin önündeki problemlerin nasıl aşabileceğini, kendisinin hayatını milyonların hikayesini konu edinen “Buğday Tanesi” filminin içeriğini ve bu filmin etkilerini, almış olduğu geri dönüşleri Üniversitemiz öğrencileriyle paylaştı. Bütün bunlara ek olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelere değindi. Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül’ün ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Berna Dincer’in Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’a etkinliğe katılımlarından dolayı plaket ve hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.