Üniversitemizde Bosna – Hersek’te Mevcut Durum ve Bosna’nın Geleceği Adlı Konferans Gerçekleşti

19.12.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde İlim ve Medeniyet Topluluğu'nun organize ettiği Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Başdanışmanı ve Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Adamir Jerkovic’in katılımıyla “Bosna – Hersek’te Mevcut Durum ve Bosna’nın Geleceği” adlı konferans gerçekleşti.

Üniversitemiz Ziraat Bankası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel katıldı.

Yoğun ilginin olduğu program, Prof. Dr. Adamir Jerkovic’in sunumu ile devam etti. Prof. Dr. Adamir Jerkovic öğrencilere, Dayton Anlaşması'nın yıldönümünde Bosna Hersek'teki güncel mevzulara ve durumlara değindi. Aynı zamanda Prof. Dr. Jerkovic, Bosna Hersek Savaşı'nın tarihinden, Bosna Hersek'in siyasi ve sosyal yapısından ve Dayton Anlaşması'nın oluşturduğu siyasi düzenden bahsetti. Yaklaşık iki saat süren konferans, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.