Anatomi alanından uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları ve yenilikleri tartışarak geleceğe yönelik iş birliklerinin geliştirilebilmesi amacıyla düzenlenen 24. Ulusal Anatomi Kongresi’nin açılış programı, 19 Eylül 2024 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Üniversitemiz ev sahipliğinde, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği (TAKAD) iş birliğiyle gerçekleştirilen 24. Ulusal Anatomi Kongresi, 3 gün boyunca alanında uzman konuşmacıların katılımıyla kapsamlı bilimsel etkinliklere sahne olacak. Kongre; paneller, sözlü ve poster sunumları, atölye çalışmaları ve interaktif oturumlar gibi zengin içerikli etkinliklerle devam etmesi planlanıyor.
Program, kongre başkanı Prof. Dr. Çağatay BARUT, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Piraye KERVANCIOĞLU ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl MARAL’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, kongreye dair bir konuşma gerçekleştirdi. Kongrenin tıp alanında yeni pencerelerin açılmasına vesile olacağını söyleyen Rektör Yardımcımız, Tıp Fakültemizin insan sağlığına doğrudan etki eden birimlerden biri olarak önemli bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Tıp Fakültesi akademisyenlerinin insanların hayatına etki eden bireyleri yetiştirdiği için her gün takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, üniversitemizde üç gün boyunca sürecek kongrenin bu anlamda çok faydalı olacağını söyledi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün konuşmalarının ardından kongre açılış programı, Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali TAN’ın ‘Makam, Müzik ve İnsan’ isimli müzik dinletisiyle devam etti. Açılış Töreninin son kısmında dünyaca ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Uğur TÜRE “Nöroanatomi'den Nörocerrahi'ye bir yolculuk” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Bu yılki teması "TEKNOANATOMİ" olarak belirlenen kongrede üç gün boyunca teknolojik anatomi bilimindeki gelişmeler multidisipliner yaklaşımlarla ele alınacak. Katılımcılar; teknolojik, makroskobik ve mikroskobik anatomi, klinik anatomi ve radyolojik anatomi gibi farklı alanlarda tartışma fırsatı bulacak. Ayrıca anatomi eğitiminin dijitalleşmesi ve yeni teknolojilerin bu alandaki katkıları da kongrenin ilerleyen günlerinde ele alacak.