Üniversitemiz Köln’de İki Dillilik Sempozyumu Düzenliyor

04.10.2019

İlki 2018 yılında Paris Eğitim Müşavirliği ile birlikte Paris’te düzenlenen Uluslararası Avrupalı Türkler ve İki Dillilik Çalışmaları Sempozyumu’nun ikincisi 10-11 Ekim 2019 tarihlerinde Köln’de gerçekleşecek. Ana teması “İkidillilik” olan kongre Üniversitemizin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi, Berlin Eğitim Müşavirliği ve Türkiye Maarif Vakfı tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Kongrenin bu seneki tematik konusu Almanya’da Türkçe dersinin 50. yılı kutlamaları kapsamında “Almanya’da Türkçe Dersinin 50. Yılı” olarak belirlendi ve bu konularda yapılan çalışmalara öncelik tanındı. Bunun yanında kongrede ikidillilik ve dil öğretimi ile ilgili diğer konularda hazırlanan bildiriler sunulacak.

Resmi dilleri Türkçe, Almanca ve İngilizce olan kongrede Almanya ve Türkiye’nin yanı sıra Özbekistan, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Fransa ve Belçika’dan katılan araştırmacılar tarafından 40 bildiri sunulacak.

Kongre hakkında daha fazla bilgiye şu adresten ulaşabilirsiniz.