Üniversitemiz Hastanesinden Göz Dövmesi Tedavisi

03.01.2023

Sıkıntılı görme engellilerin en çok rahatsız olduğu konuların başında kornea beyazlığı geliyor. Görme yetisini kaybetmiş olan gözlerde yapısal bozukluklar da olabiliyor ama bunun da çaresi var. Hastalara Göz Dövmesiyle normal görünüm kazandırılabilir.

Göz Dövmesinin diğer tedavilerden farklı olduğuna değinen Üniversitemiz Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halit Oğuz, “Dövme tedavisi uygulamadan önce protez ameliyatları yapılıyordu. Bu protez ameliyatından sonra haftada 12 defa protein temizlemek gerekiyor. Enfeksiyon kapma ihtimali olan bir ameliyattı. Dövme uygulamasını yaptıktan sonra hastalarımız protez ameliyatından kurtulmuş oldu. Toplum içinde hiç kimse fark etmiyor ve işlem de çok uzun sürmüyor. Yani lokal anesteziyle damla anestezisi ile yatırıyor. 20 dakika içerisinde bitiyor, her 2 göz rengi de eşitlenen hastalar toplum içine özgüvenle çıkabiliyor. Ayrıca hastalarımızdan bu işlem için herhangi bir ücret alınmamaktadır.” dedi.

Göz Dövmesi tedavisi olmak isteyen hastalarımız Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları, Kornea Bölümü’nden randevu alabilir.

Haberin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.