Üniversitemiz Göztepe Külliyesi Eğitim Binaları İnşasına Başlandı

22.04.2020

Üniversitemiz Göztepe Külliyesi Eğitim Binalarının üç blokunun inşasına başlandı. Zeminde yekpare tek blok, üst katlarda ise üç ayrı bina olarak yükselecek olan blok grubunda (1) Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyeleri-lisansüstü eğitim sınıfları binası yanında, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin her türlü derslik ihtiyacını karşılayacak (2) Amfiler ve (3) Merkezi Derslik binaları yer almakta.

Öncelikli olarak, Temmuz 2021'de tamamlanması planlanan Merkezi Derslik blokunda 2 adet 250 kişilik amfi, 40 ila 125 öğrenci kapasiteli yaklaşık 110 sınıf, Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz için örnek mahkeme salonu, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültelerimizin öğrencileri için çizim ve desen atölyesi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, kafeterya, kitap satış mağazası ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve öğrenci kulüplerimiz için bölümler inşa olunacak.

İhale kapsamında 29.850 m2’lik Derslik Binamızın yapımına ek olarak, kot farkından oluşan 23.000 m2’lik bodrum ve zemin kat kaba inşaatları da yapılacak olup Temmuz 2021 de tamamlanacak olan toplam inşaat alanı 52.850 m2 olacak.

450 günde bitirilmesi planlanan bölüm için çalışmalar süratle başlatıldı. 24 saat esasına göre çalışan inşa ekipleri yeni binamızın temellerini atmaya başladı.

Bu süreçte Sağlık Yerleşkesi, Rektörlük ve Yemekhane bloklarının projelendirme ve yapım süreçleri de hızla devam ediyor.