“Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarında Gönüllülük ve Kariyer İmkanları” Programı Tamamlandı

26.04.2021

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından “Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarında Gönüllülük ve Kariyer İmkanları” konulu program düzenlendi.

Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir Yeler’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Gümüş, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Kızılay gönüllüsü Dr. Öğr. Üyesi Kurtuluş Açıksarı konuşmacı olarak yer aldılar. Sivil toplum kuruluşlarının çalışma yöntemleri, gönüllülük uygulamaları ve öğrencilerin kariyerine etkilerinin konuşulduğu programda; örnek olarak Türk Kızılay’ın ve Yeşilay’ın faaliyetleri tanıtıldı.

Türk Kızılay’ın faaliyetlerinden bahseden Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Kızılay’ın çalışmalarının amaca ulaşmasında, Kızılay gönüllülerinin katkılarının öneminden söz etti. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına gönüllü olarak katılımların öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarında sunacağı imkanlardan bahseden Ellialtı, örnek olarak kişisel deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaştı. Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Gümüş de, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele konusunda yürüttüğü çalışmaları özetlediği konuşmasında; üniversitelerde sivil toplum kuruluşu çalışmalarını desteklemek üzere kurulan öğrenci kulüplerinin çalışmalarının önemine ve başarısına vurgu yaptı. Öğrencilerin yoğun ilgisine muhatap olan program, Kızılay gönüllüsü olan Dr. Öğr. Üyesi Kurtuluş Açıksarı’nın gönüllülük üzerine sunduğu tavsiyelerle tamamlandı.