Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Açıldı

01.11.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ile birlikte Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar AK Parti İstanbul Milletvekillleri Osman Boyraz ve Serkan Bayram, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, proje ortaklarından ilgili katılımcılar ve çok sayıda genç hazır bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu Yakası'nın en büyük ve en fonksiyonel parkı olan Şelale Eğitim Parkı'nın her yönüyle vizyoner bir proje olduğunu belirterek, "Bu park, bu altyapılarla tüm Türkiye'ye hizmet edebilecek devasa bir yatırım. Bilimseverlerden üstün yetenekli evlatlarımıza kadar bu parkta herkes düşünülmüş. Türkiye'nin ikinci süper bilgisayarı da burada, bilişim ekosistemi de düşünülmüş.

Girişimcilere, işletmelere, kuluçka öncesi ve sonrası süreçlerde etkin hizmetlerin sağlandığı teknoloji geliştirme merkezleri Türkiye genelinde giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ilgili kuruluşumuz KOSGEB eliyle bugüne kadar 17 TEKMER'in kurulumuna öncülük ettik. 2021 yılından bu yana 15 yeni TEKMER faaliyete geçti. Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin farkını da söylememiz gerekir. Burası yerel yönetimler bazında ilk kurulan TEKMER'imiz. Biyoteknoloji, yazılım, kimya ve yapay zeka uygulama alanlarında çalışılarak inovasyon ekosistemimize önemli katkılar sağlanacak. Bu TEKMER, diğer belediyelere de hem örnek hem de öncü olacak.” diye konuştu.

Bakan Varank’ın açıklamalarının ardından, konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı konuşmasının sonlarına doğru şunları kaydetti. “Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde "benim fikrim var" diyen tüm gençlere sonuna kadar destek vereceklerini aktararak, "Kuluçka sonrasında fikir iyi bir noktaya geldiğinde bunu bir melek yatırımcıyla buluşturma noktasına varıncaya kadar ciddi bir ekosistem oluşturduk. Biyoteknoloji, kimya, yapay zeka ve yazılım konularını başlık seçtik. Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bilgi konusunda çok önemli destekler veriyorlar" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Varank ve Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in de arasında bulunduğu heyet, Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.