Turizm Fakültemiz Turizm Haftası’nı Coşkuyla Kutladı.

19.04.2019

Turizm Fakültesi ve öğrenci toplulukları işbirliğiyle Turizm Haftası kapsamında 18 Nisan 2019 Perşembe günü Cevizli Yerleşkesi’nde etkinlikler gerçekleştirildi. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin icra ettiği tematik müzik dinletisi eşliğinde açılış yapıldı. Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL’ün gerçekleştirdiği açılış konuşması ardından; günün ilk oturumu Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Öğr. Gör. Sayın Şef Esat ÖZATA’nın gastronomi alanındaki kıymetli bilgi ve tecrübe paylaşımları ile gerçekleşti. Gastronomi kavramının tarihi ve gelişimi, gastronomi alanındaki trendler ve farklı pişirme teknikleri, değerli şefimizin sektördeki tecrübeleri konuşmanın ana başlıkları arasındaydı.

300’e yakın öğrenci ve 30’a yakın sektör temsilcisiyle gerçekleşen Turizm Haftası etkinliği turizm profesyonelleri ve öğrencileri bir araya getirme fırsatı sağladı. Etkinlikte, İstanbul’da faaliyet gösteren 5 yıldızlı, 4 yıldızlı ve özel kategoride bulunan oteller, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle stantlarında birebir görüşmeler gerçekleştirerek öğrencilere staj ve çalışma imkanları sundular. Etkinliğe; Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri ve hocaları da davetli katılımcı olarak ilgi gösterdi.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise; Hilton İstanbul Bomonti Hotel ve Konferans Merkezi Satış Direktörü Sayın Seda SAKALLIOĞLU, turizm sektöründeki değerli bilgi ve tecrübelerini aktardı. Turizm sektöründe kariyer gelişimi, yabancı dil bilgisinin turizmdeki önemi ve sektörel deneyimin öğrencilerimize sağlayacağı faydalara değinerek konuşmasını tamamladı.

Oturum aralarında ve sonrasında öğrenci topluluklarımız sosyal alanda etkinlikler gerçekleştirdi. Sponsor firma katılımcılarından öğrencilere tam burslu ve %50 burslu dil kursu, indirimli ehliyet kursu, ücretsiz spa ve ücretsiz yemek menüleri gibi ödüller verildi. Ödüllü yarışmalar, dans gösterileri, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan özel ikramlar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.