Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Buluşuyla Patent Aldı

18.11.2019

Tıp Fakültemizin Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Akpınar’ın buluşu olan “İnSafeLock Humerus çivi sistemi”, ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından patent almaya uygun bulundu. Humerus (kol) kemiğinin kırımlarında hekim ve hasta için ameliyatta kanal içi çivi kullanılması gereken durumlar için geliştirilen İnSafeLock Humerus çivi sistemi, özellikle distal (alt üç) kilitlemesinde hem hekim hem hasta için kısa sürede kolay ve güvenli uygulanabilirlik sağlamaktadır. Ameliyat süresini kısaltan bu sistemde skopi ve klavuz kullanımı gerekmez; yüzde yüz kilitleme başarılır ve ilave insizyon ihtiyacı ortadan kalkar. Anestezi ve ameliyat süresini de kısaltan İnSafeLock Humerus çivi sistemi, ilave kanamaya yol açmadığı gibi, damar, sinir ve adale yaralanmalarının önüne geçilir; enfeksiyon riski azalır ve hastanede yatış süresi kısalır.

16 Kasım 2019 tarihinde Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği tarafından düzenlenen “2. Üst Ekstremite Çivileme Kursu” kapsamında bu buluşun uygulanması ile ilgili detaylı bir eğitim verildi. Açılış konuşmasını Prof. Dr. Fuat Akpınar’ın gerçekleştirdiği eğitimde, Tıp Fakültemizin öğretim üyeleri ve Hastanemizin hekimleri tarafından uygulama videoları eşliğinde çivileme tekniklerine dair ipuçları anlatıldı.