Tıp Fakültemiz Öğretim Üyelerine Başarı Ödülleri

04.11.2019

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji AD öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serap Uslu; Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi ve Okan Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Allojenik segmental menisküs transplantasyonu; Histolojik iyileşme sonuçlarının poliüretan skafold uygulaması ile karşılaştırılması’ adlı çalışma ile 22-27 Ekim 2019 tarihlerinde Belek-Antalya’da yapılan 29. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde Spor Travmatolojisi Sözlü Sunu Birincilik Ödülünü Üniversitemize kazandırdı.

Yine Tıp Fakültemizin Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Berna Demircan Tan, ‘Prostat Kanserli Hastalarda Epigenetik Profillerin Belirlenmesi Suretiyle Prostat Kanseri Tanı ve Prognozunda Yeni Moleküler Biyobelirteçlerin Tanımlanması’  adlı projesi ile TUSEB ve Sağlık Bakanlığı ortaklığında yürütülecek olan Türkiye Genom Projesinde yer almaya hak kazandı. Proje ekibinde bulunan diğer öğretim üyelerimiz arasında Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Asıf Yıldırım, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gözde Kır ve Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Burcu Yücel yer alıyor.

6. Türk Tıp Dünyası Kurultayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından 29 Ekim 2019 itibarı ile resmen başladığı ilan edilen Türkiye Genom Projesi kapsamında, muhtelif kanser türleri, kronik ve nadir hastalıklar alanında, ilk etapta 12.500 hastadan elde edilecek numunelerden çoklu omik veri setlerinin (genomik, transkriptomik, proteomik, metabolomik, metagenomik) oluşturulması hedefleniyor. İlerleyen zaman içerisinde projedeki numune sayısının 100.000’e çıkarılması planlanıyor. Oluşturulacak veri setleri sonucunda, ülkemizde görülen kanser, kronik ve nadir hastalıkların erken tanı, tedavi ve/veya önlenmesinde etkili olabilecek, hayata geçirilebilir, özgün ve katma değeri olan ürünler (tanı kitleri, terapötik moleküller, vb.) ile tanı ve tedavi yöntemleri geliştirilmesi amaçlanıyor. ​

Öğretim üyemizin kabul edilen projesi vasıtasıyla, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkiye Genom Projesinde, ülkemiz genelinde belirlenen 26 sorumlu merkezden biri olma vasfını kazandı.

Tıp Fakültemizin öğretim üyelerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.