Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Kadı Hocamızın Kitabı BRILL Tarafından Yayınlandı

26.12.2019

Üniversitemiz Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Kadı'nın yaklaşık on yıldır üzerinde çalıştığı "Ottoman-Southeast Asian Relations" başlıklı kitap dünyanın en prestijli yayın evlerinden biri olan BRILL tarafından yayınlandı. St. Andrews Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Andrew Peacock'un ikinci yazar olarak katkıda bulunduğu iki ciltlik kitap Osmanlı İmparatorluğunun başta Endonezya olmak üzere Güneydoğu Asya ülkeleri ile ilişkilerini ele alıyor. Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivlerindeki belgeleri içeren kitapta Osmanlı Türkçesi, Arapça, Malayca, İngilizce, Fransızca, Tausug dili, Tayca ve Burmaca dillerinde belgeler İngilizce tercümeleriyle birlikte okuyucuya sunulmuştur. Osmanlı arşivlerinin, Güneydoğu Asya ülkelerinin tarihlerinin anlaşılması bakımından öneminin ortaya konulduğu kitapta Güneydoğu Asya bölgesindeki Müslüman hükümdar ve toplulukların Osmanlı Padişahlarına gönderdikleri mektupların yanı sıra bölgeye gönderilen Osmanlı konsoloslarının bölgedeki sömürgeci güçlerin uygulamaları ile ilgili raporlarına da yer verilmektedir.
Kitapla ilgili daha geniş bilgi için linke tıklayınız: https://brill.com/view/title/27163