Haberler

Sıfır Atık İle Türk Mutfağı

23.12.2022

“Tüm dünyada yürütülen yeşil dönüşüm çalışmaları ile sürdürülebilir bir yaşam ve gelecek sağlanmaya çalışılmaktadır. Doğaya duyulan saygıdan yola çıkarak, gelecek nesillere aktarımın da gerçekleştirilebilmesi için yenilenebilir ve etkin kaynak kullanımı bir zorunluluk haline gelmiştir. İklim krizi, fazla enerji ve su tüketimi, atık artışı ve karbon ayak izi gibi hususlara çözüm sağlanması adına tüm sektörlerde çalışmalar yürütülmektedir.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türk Mutfağı dersi kapsamında; erken yaşta öğrenme ve teoriden pratiğe bakış aşısıyla sıfır atık mutfak uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda gelecek nesillere aktarım ve farkındalığı arttırmak amacıyla  “Sıfır Atık ile Türk Mutfağı” başlıklı yemek organizasyonu Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Uygulama  mutfağını ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinlik kapsamında Türk Mutfağı dersi öğrencileri tarafından servis edilen yemekleri tattı.