Semerkant 2020 Uluslararası Öğrenciler Olimpiyatında, Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Ödül Aldı

21.12.2021

Semerkant Devlet Tıp Üniversitesi tarafından düzenlenen olimpiyatlar, 14-15 Aralık 2021 tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Olimpiyatta İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi de yer aldı.

Açılış seremonisinde, üniversitemiz adına Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe açılış konuşması yaptı.

Olimpiyata farklı ülkelerden, toplamda 35 üniversiteden yaklaşık 320 öğrenci, 30 farklı alanda katıldı. Olimpiyatlar farklı branşlarda ve iki aşamalı olarak yapıldı. İlk aşamada öğrencilere 100 soruluk test uygulandı. İkinci aşamada ise sözlü ve pratik sınav yapıldı. Ardından iki sınavın ortalamasına göre öğrencilerin sıralaması belirlendi. Buna göre İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Üniversitemizi temsilen olimpiyatlara katılan 2 öğrencimiz yapılan sınavlar sonucunda:

• Anatomi alanında Tıp 2. Sınıf öğrencisi Sevinch Suvonkulova “Zor durumda problemi çözen en iyi Öğrenci” ödülü,
  • Patoloji alanında Tıp 3. Sınıf öğrencisi Hatice İlke Yılmaz 3’üncülük ödülü aldı.

Öncelikle üniversitemizi büyük bir gururla ve başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emeği olan tüm hocalarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.