Rektörümüz YTB İstanbul Şubesinin Davetine Katıldı

25.02.2020

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) İstanbul Şubesinin 19 Şubat 2020 tarihinde İstanbul’da öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak organize ettiği kahvaltı programının onur misafiri Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’ti. Ev sahipliğini YTB İstanbul Şube koordinatörü Emre Oruç ve YTB Uluslararası Öğrenciler Dairesi Uzmanı Caner Süleyman’ın yaptığı, samimi bir ortamda gerçekleşen programda İMÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koçak da hazır bulundu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi TÖMER’de Türkçe kursu gören doktora ve yüksek lisans öğrencilerinden temsilcilerin de yer aldığı kahvaltıda, öğrencilerle tanışılarak onların üniversiteler hakkındaki görüş ve talepleri dinlendi. Programda Türkçe öğrenmede karşılaşılan sorunlar, şehre ve üniversiteye adaptasyon süreci ve özellikle yüksek lisans ve doktora sürecinde bursiyerlerin karşılaştıkları sorunlar gündeme geldi. Bu bağlamda Üniversitemizde tez aşamasında bulunan YTB bursiyeri öğrencilerimize tez yazımında yardımcı olmak için bir araştırıcının görevlendirileceği müjdesi verildi.