Rektörümüz ve Senatomuz Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenindeydi

18.09.2019

2019-2020 Akademik Yılı, 18 Eylül 2019 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı. 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı ve yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Türkiye'nin yükseköğrenim alanında özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite sayısının 76'dan 207'ye, öğretim elemanı sayısının 70 binden 168 bine, öğrenci sayısının 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması bu başarının en bariz ifadesidir." dedi. Eğitim-öğretim meselesinin her zaman öncelikleri arasında ilk sırada yer aldığını belirten Erdoğan, “Akademisyenlerimizden, öğretmenlerimizden resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerimizden başlayarak velilerimiz ve öğrencilerimiz dâhil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır.” dedi.

2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, Senato Üyelerimizden Hukuk Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İbrahim Subaşı, Diş Hekimliği Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Hasan Küçükkolbaşı, Siyasal Bilgiler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Hamdi Genç ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Tan katıldı.