Rektörümüz Teknofest Kapsamında İHA Yarışmasına Katılan Öğrencilerimizi Ziyaret Etti

20.09.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve beraberindeki heyet, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında İnsansız Hava Aracı Yarışması’na katılan ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüzün öğrencilerinden oluşan TEAM IMU takımını Yenikapı Etkinlik Alanında ziyaret etti.

Suat Bozkurt, Nisanur İlhan, Ferdi Dumandağ adlı öğrencilerimizden oluşan ve danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Haluk Bayram'ın yaptığı TEAM IMU takımı, TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda kavramsal tasarım aşamasında 186 takım arasında 7. olduktan sonra, detaylı tasarım sonucuna göre yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı. 16-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı Yarışması, bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  ve T3 Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Öğrencilerimizle sohbet ederek yarışma için tasarım ve üretimi yapılan insansız hava aracı (İHA) hakkında bilgi alan Rektörümüz ve heyeti, ardından Teknofest İstanbul sahasını gezdi.