Rektörümüz Prof.Dr. Gülfettin Çelik Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

30.04.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin sevdiği işi yapmaları gerektiğine dikkat çeken Rektörümüz, maddi kaygılarla meslek seçiminin yapılmasının doğru olmayacağını ifade etti. Benzer lisans eğitimleri alan meslektaşların farklı gelirler elde ettiğini vurgulayan Rektörümüz, rızıklarının farklılığına atıf yaparak “Kendinizi bulun ve sevdiğiniz işi yapın. Varlık ya da yokluk Allah (cc) takdirindedir.” dedi.

M.Ö. 2500’den günümüze dek meslek guruplarına ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak mesleki öncelikli alanların sürekli yenilendiğine dikkat çeken Rektörümüz, modern örgütlenmenin başlaması ile birlikte dünya ekonomisindeki GSYH artışılarına da değindi. Dünyanın rekabetçi bir yapı içinde olduğunu ve bu rekabet ortamında ayakta kalabilmek için meslek seçimlerinin beraberinde; tercih edecekleri hocalarının, üniversitelerin ve şehrin önem arz ettiğinden bahsetti.

Her meslekte sosyal alanların ve insan ilişkilerinin çok önemli olduğunun da altını çizen Rektörümüz, Üniversitemizin öğrencilerimize sunduğu olanaklar ve geleceğe ilişkin planlarımız hakkında bilgiler vererek konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.