Rektörümüz Oryantasyon Programına Katıldı Ve Öğrencilerimize İkramda Bulundu

13.10.2021

Okulumuz Güney Yerleşke'de 11 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen Oryantasyon Programı'na Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem Tak ve Genel Sekreter Yardımcımız Ali Ramazan Tak katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, Aşıkpaşa Konferans Salonu'nda yaptığı ve üniversitemiz mensuplarına hitap ettiği konuşmada önemli noktalara vurgu yaptı:

“İstihdam artık küresel bir konudur. Kendi ilinizden bile dünyanın herhangi bir ülkesinde istihdam imkânına sahipsiniz. Ancak yalnızca üniversitede alınmış bir not bunu sağlamaz. Bunu sağlayan faktör üniversitenin yanı sıra, üniversitenin dış dünyayla olan entegrasyonudur. Bilginin üretilmiş olduğu alanın dışında ve dış dünyada, o bilginin kullanıldığı sektörler var. O sektörler ise arz ve talebe göre her yıl, her ay veya her gün değişir.

Ders alma sürecinde, hocalarınızla çok yoğun temasınız olsun. 4 yıl sonra, 6 yıl sonra veya 10 yıl sonra nerede olmak istiyorsanız, bugünden hazırlık yapın. Kendi alanınızda dünya nereye evrilecek; tıpta, hukukta, mühendislikte, eğitimde nereye gidecek? Onu şimdiden okuyun ve şimdiden görmeye çalışın. Genel kitlenin içinde kalmayı yeğlerseniz, evet notunuzu alırsınız, başarınız yüksek olur ama çağı yakalamada ve dünyanın önüne geçmede geç kalabiliriz. Şu anda dünyada küresel bir yarış var. Mezun olup diplomayı alarak bir ortama iş başvurusuna gittiğinizde bakacaksınız ki o işe Koreli de, Tanzanyalı da, Ugandalı da, Alman da başvurmuş.

İstanbul bir nimettir ve birçok akademik ortam bulunmaktadır. Mühendis olarak, Hukukçu olarak, Tıpçı olarak, Tarihçi olarak ne ararsanız bulacağınız bir ortamdır.  İstanbul'da zengin kütüphaneler, kaynaklar, arşivler, akademik bilgi ortamları, bir sürü sempozyum, seminer, konferans ve akademik anlamda dahil olabileceğimiz birçok imkan vardır.”

Konuşmanın ardından etkinlik alanına geçildi ve üniversitemiz tarafından öğrencilerimize mangal köfte ile ayran ikram edildi. Rektörümüz organizasyonun başına geçerek, öğrencilerimize bizzat ikramda bulundu.

Ardından Öğrenci Toplulukları'nın stant kurduğu alana geçildi ve Rektörümüz ile beraberindeki heyet tek tek stantları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. Stant görevlisi öğrenciler çalışmalarını ve projelerini anlattı, taleplerini iletti, gösteriler yaptı ve toplu fotoğraf çektirdi.

Son olarak 2021 Teknofest Uluslararası İHA Yarışması'nda 3. olan okulumuz IMU Team FW Takımı tarafından gösteri uçuşu yapıldı ve bu başarı tüm öğrencilerimizle paylaşıldı.

Oryantasyon etkinlikleri, samimi ve neşeli bir atmosferde gerçekleşti. İyi dilekler ve temennilerle program sona erdi.