Rektörümüz, Öğrenci Topluluklarının Başkanları ve Danışman Hocalarıyla Bir Araya Geldi

18.11.2019

Öğrenci topluluklarımızın üstlendiği bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin Üniversitemiz desteğiyle geliştirilmesi amacıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üniversitemizdeki öğrenci topluluklarının başkanlarıyla ve topluluklara danışmanlık yapan hocalarımızla iki ayrı toplantıda bir araya geldi.

İlki 24 Ekim’de gerçekleşen toplantıda Rektörümüz, Üniversitemizdeki öğrenci topluluklarının başkanlarını Rektörlük yemekhanemizde ağırlayarak onlara Üniversitemizdeki son gelişmeler, plan ve projeler hakkında genel bilgi verdi. Önümüzdeki dönemde öğrenci topluluklarımıza daha da yoğun destek vereceğimizi belirten Rektörümüz, toplantı sonunda öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik daha sonra 15 Kasım 2019 tarihinde Âşık Paşa Konferans Salonumuzda öğrenci topluluklarının danışmanlığını yürüten hocalarımızla istişare toplantısında buluştu. Toplantıda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın Üniversitemizdeki öğrenci topluluklarına ilişkin bilgiler içeren sunumlarının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Çelik kürsüye gelerek danışman hocalarımıza hitap etti.

Rektörümüz konuşmasında, modern üniversite kavramının şekillendiği 1960’lı yıllardan bu yana çok şeyin değiştiğini, bilgiye artık uzaktan da erişilebildiğini, ancak öğrenciler için bir rehber konumunda olan hocalara duyulan ihtiyacın hiçbir zaman bitmeyeceğini vurguladı. Bu bağlamda, “bir akademisyen sadece ders veren kişi değildir; aynı zamanda insanlığın sorumluluğunu üzerinde taşıyan, sahip olduğu bilgi, beceri ve tecrübeyi yeni yetişen nesle aktaran insandır.” diyen Prof. Dr. Çelik, gençlerimizin hayata dair bilgi ve tecrübe eksikliğini gidermede hocalarımızın danışman olarak yapacakları rehberliğin çok önemli olduğunu vurguladı. Rektörümüz, bu kapsamda tüm akademik personelimizin bu ve benzeri idari görevler almalarını arzu ettiklerini ve ifa edilen bu görevlerin resmi olarak da teşvik ve takdir edilmesi konusunda gerekli adımları atmakta olduklarını belirtti. Toplantının sonraki bölümünde danışman hocalarımızın soruları cevaplandı ve önerileri kaydedildi.