Rektörümüz “Kuzey Makedonya’da Osmanlı Araştırmaları Paneli”ne Katıldı

13.01.2020

Kuzey Makedonya'da, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle Fettah Efendi Eğitim ve Düşünce Derneği'nin yürüttüğü "Osmanlı Ortak Mirasımız" projesi, 1 yıldır Üniversitemizin de ortaklığıyla devam etmekte. Projenin kapanış etkinlikleri kapsamında 10-11 Ocak 2020 tarihlerinde, “Kuzey Makedonya’da Osmanlı Araştırmaları Paneli” düzenlendi.

10 Ocak’ta Üsküp’te gerçekleştirilen Osmanlı Ortak Mirasımız proje kapanış programının ilk günü, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in “Osmanlı Toplumsal Sisteminin Oluşum ve Dönüşüm Esasları” başlıklı semineriyle başladı. Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Faruk Bal, Osmanlı iktisat tarihçisi Mehmet Genç’in Arnavutça’ya tercüme edilen “Osmanlı İmparatorluğu’nda Devlet ve Ekonomi” kitabının tanıtım paneline katıldı.

Proje kapanış etkinliklerinin ikinci gününde projeyi düzenleyen ve destek veren kurumların temsilcileri açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Kapanış töreni, Fettah Efendi Eğitim ve Düşünce Derneği Başkanı Sevba Abdula’nın konuşmasıyla başladı. Kuzey Makedonya’da Osmanlı Araştırmaları Panelinde Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Faruk Bal, ‘’Türkiye’de Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi Araştırmalarının Genel Durumu’’ isimli sunumunu yaptı. Seminerin sonunda projeye katkı sunan Üniversitemize ve diğer kurumlara teşekkür belgeleri verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üsküp ziyaretinde Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şener Bilal ile de üniversitelerimiz arasındaki işbirliği imkânları hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.