Rektörümüz Gazi ve Gazi Yakını Personelimizle Bir Araya Geldi

19.09.2019

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve beraberindeki heyet, Üniversitemizde görev yapan gazi yakını personelimizle bir araya geldi.

Bu anlamlı toplantıda bir konuşma yapan Rektörümüz, personelimize hitaben, “Üniversitemizde geleceği beraber inşa ediyoruz. Biz Türkiye olarak iki yüz yıla yakın bir zamandır iç ve dış mihraklar yoluyla bize musallat olan devlet ve örgütlerle ciddi bir mücadele içindeyiz ve bu süreçte ülkemiz çok ciddi bedeller ödedi. Örneğin 1854-1856 Kırım Savaşı sırasında altı yüz binden fazla insanın ülkemize muhacir olarak girdiği; 1 milyondan fazla insanın da yollarda öldüğü söylenir.” dedi. Atalarımızın bundan sonra 93 Harbi, Balkan Savaşı ve 1. Dünya Savaşı’nda da benzer zorluk ve acılar yaşadığını ve Türk halkının her dönemde göç, sürgün, savaş ve terör gibi zor şartlara maruz kaldığını belirten Rektörümüz, gazi yakını personelimize, “Bizler gazi ve şehit toplumuyuz; bu yönüyle dünyada da istisnayız. Sizler de zor şartlarda bulunmuşsunuz ve yaşadıklarınızın sizin için acısı da olmuş; ama çok farklı bir gurur içindesiniz. Zira bir gazi veya gazi yakını olmak hepimiz için gurur vesilesi. Bu itibarla sizlerle beraber olmanın da İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne çok farklı bir anlam kattığını düşünüyorum.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül ise, “Biz gazi milletiz; hepimiz gazi torunlarıyız. Ancak sizler gazi yakını olarak bizden bir adım daha öndesiniz ve size gıpta ediyoruz. Bu vatanın bir kurumu olan Üniversitemizin yükselmesi için sizlerin görüşlerini çok önemsiyoruz.” dedi. Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Faruk Bal da, gazi yakınlarımızla beraber çalışmanın gurur verici olduğunu belirtti. Gazi yakını personelimizin de duygu ve düşüncelerini dile getirdiği toplantının sonunda, personelimize bugünün anısına birer hediye takdim edildi ve toplantı hatıra fotoğrafı ile sonlandı.