Prof. Dr. Ümit Y. Kalyoncuoğlu Hocamızı Son Yolculuğuna Uğurladık

20.07.2020

18 Temmuz 2020 tarihinde kaybettiğimiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ümit Yalçın Kalyoncuoğlu hocamızı 19 Temmuz tarihinde Üniversitemizde yapılan törenle son yolculuğuna uğurladık.

Hocamızın naaşı 19 Temmuz Pazar günü Güney Kampüsümüze getirilerek Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik hocamızın katılımıyla bir tören düzenlendi. Törende Kur’an tilavetinin ardından konuşan Rektörümüz, “Ümit Yalçın hocamızın niyetinin güzelliğine defalarca şahit olduk. Üniversitemiz ve öncelikle Fakültesi için gecesini gündüzüne katan bir mücadele içindeydi… Rabbim ruhunu şad etsin. Geride kalan herkese sabır lütfetsin. İnşallah onun geride bırakmış olduğu eseri daha da öteye götürme adına daha çok çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Tören sonunda merhum hocamız için tüm personelden helallik istendi. Cenaze namazı Şakirin Camii'nde kılınan hocamız ardından Karacaahmet Mezarlığı’ndaki ebedi istirahatgahına defnedildi.

Üniversitemize büyük emekler veren hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve camiamıza sabır diliyoruz.