Oryantasyon Haftamız Coşkulu Geçti

27.09.2019

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize kayıt yaptırarak hazırlık programı ve bölümlerinin 1. sınıfında öğrenim görmeye başlayan öğrencilerimiz için 24-25-26 Eylül tarihlerinde düzenlenen Oryantasyon Haftamız sona erdi.

3 gün boyunca, sırasıyla Güney, Cevizli ve Orhanlı Yerleşkelerimizde öğrencilerimize Üniversitemiz tanıtılarak sunulan imkânlar anlatıldı. 24 Eylül tarihinde, Güney Yerleşkemizde Tıp, Edebiyat, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ve Siyasal Bilgiler Fakültelerimizin yeni öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Oryantasyon Günlerinin ilkinde, açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sarıoğlu, konuşmasında, tüm öğrencilerimizin yeni akademik yılını kutlayarak “Geçen yıl hayalleriniz için çalışıyordunuz; bu yıl ise artık hayallerinizi gerçekleştireceğiniz yerdesiniz.” dedi. Ardından Sağlık, Kültür ve Spor; Kütüphane ve Dokümantasyon; Öğrenci İşleri ve Bilgi-İşlem Daire Başkanlıkları personelleri, Üniversitemizin öğrencilerimize sağladığı imkânları anlatan sunumlar yaptılar.

Güney Yerleşkemizde gerçekleşen ilk oryantasyon gününün ardından, 25 Eylül tarihinde Cevizli Yerleşkemizde düzenlenen 2. Oryantasyon Gününe, Eğitim Bilimleri, Hukuk, Sanat, Tasarım ve Mimarlık ile Sağlık Bilimleri Fakültelerimizin öğrencileri katıldı. 2. Günün açılış konuşmasını ise Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Faruk Bal gerçekleştirdi. Doç. Dr. Bal konuşmasında, tüm yeni öğrencilerimizi tebrik ederek Üniversitemizin genç ve dinamik yapısının ve kültür şehri İstanbul’da kurulmuş olmasının avantajlarını vurguladı. 2. Günde de program, Daire Başkanlıklarımızın sunumlarıyla devam etti.

Oryantasyon Haftamızın son günü, Orhanlı Yerleşkemizde, Diş Hekimliği ve Turizm Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerimiz için düzenlendi. 3. Oryantasyon Gününün açılış konuşmasını ise, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız konuşmasında, öğrencilerimizin Üniversitemiz bölümlerini kazanarak gösterdikleri başarıyı tebrik ettikten sonra, birikimli akademik kadromuzdan aldığımız gücü ve öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri için desteğimizle her zaman yanlarında olduğumuzu vurguladı. Daha sonra Daire Başkanlıklarımız tanıtım sunumlarını gerçekleştirdi.

Oryantasyon Haftası boyunca öğrenci topluluklarımız yerleşkelerimizde stant açarak yeni öğrencilerimize topluluklarını ve faaliyetlerini tanıttı. 3 gün boyunca programların sonunda öğrencilerimiz, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın Hıdiv Kasrı’nda düzenlemiş olduğu öğle yemeklerine ve ardından vapurla Boğaz turuna katılarak hoşça vakit geçirdiler.