Orhanlı Yerleşkemizde Tuzla Belediye Başkanını Ağırladık

19.12.2019

19 Aralık 2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulumuz, Orhanlı Yerleşkesi Konferans Salonunda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı ağırladı. Yüksekokulumuzun da katkılarıyla, Medeniyet Gemisi Öğrenci Topluluğu tarafından “Liderlik Söyleşileri” adı altında düzenlenen programa personelimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Programın ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Tuzla’nın bir üniversite ilçesi olduğunu ve Üniversitemiz dışında başka çok sayıda üniversiteye de ev sahipliği yaptığını belirterek “Üniversitemiz 2010 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye’nin sosyal geleceğini inşa etmek üzere kuruldu. Üniversitemize 2016 yılında tahsis edilen Orhanlı Yerleşkesi gelişmeye çok açık bir alandır. Burayı daha da geliştirerek Tuzla’nın sosyal hayatına katkı yapmak için yerleşkemizden yararlanmak konusunda Tuzla Belediyemizle birbirimizden karşılıklı istifade etmek için bu etkinliğin güzel bir başlangıç olmasını temenni ederim; biz bu hususta her türlü işbirliğine açığız.” açıklamasında bulundu.

Ardından söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Yabancı Diller Yüksekokulumuzun Müdürü Prof. Dr. Özlem Fedai, konuşmasında Türklerin tarih boyunca çok sayıda lider yetiştirmiş bir millet olduğunu vurguladıktan sonra, liderlik, kariyer ve eğitim konularında büyük hizmetleri bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı sahneye davet etti.

Prof. Dr. Özlem Fedai, söyleşinin başında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla’yı bir eğitim bölgesine dönüştürmek amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında kısa bilgi verdi. Ardından Dr. Şadi Yazıcı, belediye başkanı olmaya nasıl karar verdiği, kendi gözüyle nasıl bir lider olduğu ve başkan olduktan sonra hayallerini gerçekleştirmek konusunda neler yaptığı hakkında konuştu. “Kimse lider olacağım diye yola çıkmaz; işinizi iyi yapmak için çalışırsınız ve hitap ettiğiniz kitlenin söylemlerini, ideallerini ve hayallerini gerçekleştirmek için işler yapmaya başladığınızda arkanızda bir kitle oluşur. Liderlik bir süreçtir.” dedi.

Öğrencilerimizle değerli tecrübelerini paylaşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, söyleşi sonunda öğrencilerimizin sorularını cevapladı.