Omurilik Felçlisi Öğrencimiz Zehra Tıp Fakültemizde Staj Eğitimlerine Kaldığı Yerden Devam Ediyor

08.06.2021

Üniversitemizdeki tıp eğitimine 2012 yılında başlayan Zehra Başar, 2016 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazasında boyun omurlarında oluşan kırıktan dolayı boynundan aşağısı felç kalarak tetrapleji hastası oldu. Sonraki 3 yıl boyunca oturamayarak yatağa bağımlı kalan öğrencimiz Zehra bu süreçte öğrenimini de sürdüremedi. 2019 yılında Tıp Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Erhan ile rehabilitasyon programına başlayan öğrencimiz, yoğun tedaviler sonucunda oturabilme yeteneğini geri kazanarak öğrenimine devam etmek için gerekli olan hareket kabiliyetine kavuştu. Bu süreçte Prof. Dr. Erhan bir yandan da Zehra’nın eğitim hakkını kaybetmemesi için gerekli adımları atarak ailesiyle birlikte Fakülte yönetimi ve Rektörlüğe başvurdu. Üniversite yönetimimiz öğrencimizin eğitimine devam edebilmesi için gerekli kararları alarak Zehra’ya bu mücadelesinde gereken tüm idari ve akademik desteği verdi.

2020-2021 akademik yılı itibariyle Tıp Fakültemizde 4. sınıf öğrencisi olarak öğrenim görmekte olan Zehra Başar, Üniversitemizdeki öğrenimine kaldığı yerden devam ediyor. Başarıyla tamamladığı uzaktan derslerinin ardından bahar döneminde aktif stajlarına da başlayan Zehra artık akülü tekerlekli sandalyesinde, hocaları ve diğer intörn öğrencilerimizle birlikte hasta vizitlerine katılıyor.

Mezun olduğunda, Türkiye’de tetraplejik olup eğitimini tamamlayan ilk tıp fakültesi öğrencisi olacak olan Zehra Başar’ı kutluyor, kendisine sağlıklı günler ve öğrenim hayatında başarılar diliyoruz.