Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanmaya Yönelik Yeni Yönergemiz Yayınlandı

28.07.2020

Üniversitemizin lisansüstü ağırlıklı, yenilikçi ve girişimci uluslararası bir araştırma üniversitesi olarak belirlediği misyon, vizyon ve stratejik hedeflerinin gerçekleşmesi için gerekli akademik kadronun oluşması ve gelişmesi yolunda temel araçlardan biri olarak hazırlanan “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi” yayınlandı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde öğretim üyesi kadrolarına başvuruların ön değerlendirilmesi, akademik yükseltilme ve atanma ile doktor öğretim üyesi kadrosunda görev yapanların yeniden atanmalarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönerge, Üniversite yönetimimizin akademik birimlerimizle yoğun istişareleri sonucunda hazırlandı. Yeni yönerge için çalışmalar 2019 yılı Ocak ayı itibariyle başlamış olup süreç içerisinde anabilim dallarımız, bölümlerimiz ve fakültelerimizin konuyla ilgili görüşleri alındı. Çeşitli üniversitelerin öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanmaya yönelik kriterlerine dair pek çok örnek incelendi. Yönergenin hazırlanmasında ayrıca 2547 sayılı Kanunun 23, 24, 26. maddeleri ile Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen Doçentlik Sınavı Başvuru Şartları esas alındı.

Titiz bir çalışma evresi ve uzun istişarelerle ortaya çıkan yeni yönerge, Üniversitemiz Senatosunun 25.07.2019 tarihli ve 2019/16 sayılı toplantısında aldığı 02 nolu kararla kabul edildi. Yeni yönerge 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Yeni yönerge, ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların kendilerini İMÜ'nün stratejik hedeflerine göre hazırlamalarına ve ilan edilen kadrolara başvuran adaylar hakkında jüri üyelerinin nesnel bir değerlendirme yapmalarına yardımcı olma amacını taşıyor. Öğretim üyelerine yönelik araştırma ve yayın standartlarını daha üst seviyelere taşımayı hedefleyen “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi”ne buradan ulaşabilirsiniz.