Öğrencilerimizin Tasarımları 2020 Uluslararası Varşova Afiş Bienali’ne Seçildi

03.12.2020

Dünyanın en önemli afiş tasarımı yarışmalardan birisi olarak kabul edilen 2020 Uluslararası Varşova Afiş Bienali’ne seçilen en iyi ilk 100 afiş çalışması içinde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden dört öğrencimizin tasarımları sergilenmeye değer görüldü. Varşova Güzel Sanatlar Akademisi’nin ev sahipliğini yaptığı ve UNESCO tarafından da desteklenen Bienal, özellikle sanat ve tasarım fakültesi öğrencilerine yönelikti. Afiş Bienali’nin bu seneki konusu “yanlış bilgiye karşı mücadele” kapsamında özellikle sosyal medyadaki yanlış haberlere yönelik farkındalık kazandırmaktı.

Dünyanın farklı üniversitelerinde binlerce öğrenci çalışmalarını sergileyebilmek için, en iyi ilk 100 afiş arasına girmeye çalıştı. Uluslararası jürilerin değerlendirmesi sonucu Türkiye’den, dördü üniversitemiz öğrencilerinden olmak üzere, beş öğrencinin çalışması kabul edildi. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün 2. sınıf öğrencilerinden Tuba Aydın, Buse Cebe, Alp Yaralı ve 3. Sınıf öğrencilerinden Sema Mürekepçi’nin tasarımları Praskie Koneser Kültür Merkezinde sergilendi. Uluslararası Varşova Afiş Bienali uluslararası jüri üyelerinden bölüm öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Doğan Arslan bu tür uluslararası yarışmalara katılmanın ve çalışma üretmenin öğrencilerimizi yüreklendireceği ve motive edeceğini ifade etti. Yarışmada çalışması sergilen öğrencilerimizi ve emeği geçen hocalarımızı tebrik ederiz.

Yarışmada ilk 100’e giren afiş çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.