Öğrencilerimiz Suyun Yarını Proje Yarışması’nda Finale Kalan 6 Takımdan Biri Oldu

24.12.2021

Cumhurbaşkanlığı tarafından, proje yarışmaları ile genç ve gelişime hevesli yeteneklere farklı alanlarda yenilikçi projeler üretme ve kendilerini geliştirme fırsatı sunulması hedefiyle 2021 yılında Yetenek Kapısı Proje Yarışması serisine başlanmıştır. Söz konusu proje yarışmalarından birisi de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve ASELSAN işbirliğiyle gerçekleştirilen “Suyun Yarını Proje Yarışması”dır.

Suyun Yarını Proje Yarışması’na İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ni temsilen katılan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Şeyma Duymaz ve Beyza Nur Aydoğan’ın yer aldığı takım, “Barajdaki Su Kayıplarının Yapay Zeka İle Kontrolü” adlı projesiyle en başarılı projelerden biri olarak değerlendirildi ve finale kalan 6 takımdan biri olarak üstün başarı gösterdi.

Öğrencilerimiz, 22 Aralık 2021 tarihinde ASELSAN yerleşkesinde gerçekleşen Suyun Yarını Proje Yarışması Finali’ne katıldılar ve ödül aldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, mutlu günlerinde öğrencilerimize eşlik etti ve başarılarına şahit oldu.

Sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.