Öğrencilerimiz Medeniyet Sofrasında Buluştu

14.04.2022

Üniversitemiz tarafından organize edilen, kulüplerimizin desteği ve Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen geniş katılımlı iftar programımız gerçekleşti. İftar programı, öğrenci temsilcimiz Hilal Nur Havadır’ın konuşmasıyla başladı ve öğrencimiz Ramazan ayındaki birlik beraberlik ruhuna vurgu yaptı.

Ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öğrencilerimize hitap etti ve “Ülkemizin en marka üniversitelerinden birindesiniz ve Medeniyetimizin en değerli hazinesi sizlersiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun, Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik de bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Çelik: “Allah bazen varlıkta buluşturur, bazen yoklukta buluşturur. Kendisiyle bağ kurmanın çok çeşitli yolları var. Bu bazen kendi irademizledir, bazen de O’nun emriyledir. Orucu her ne kadar kendisi bize emrettiyse de bizler O’nun emrine tabi olarak, can-ı gönülden ona ulaşarak bu ibadeti yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi ve Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, kazanların başına geçerek katılımcılara yemek servisi yaptı. İftardan önce öğrencilerimize, keyifli bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, samimi bir ortamda gerçekleşen iftar programının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.