Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyeleri Stanford Üniversitesi Sıralama Listesinde

23.11.2020

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı oluşturdu. Bu standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.

Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listede Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizden Fizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdülmecit Türüt ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Şahinkaya da yer alıyor. Öğretim üyelerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.