Medeniyet Üniversitesi'nde Destek ve Kalite Hizmetleri Sempozyumu Yapıldı

25.03.2019

Üniversitemizin ev sahipliğinde, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ortaklaşa gerçekleştirilen 1. Destek ve Kalite Hizmetleri Sempozyumuna katılım yoğundu. Sempozyumda Destek ve Kalite Hizmetlerinin yönetimi, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ana başlıklar halinde görüşüldü.

Sempozyuma katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahri Ovalı şunları kaydetti: “Sayın konuklar, Değerli Katılımcılar… İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü olarak sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben de bir hekim olarak son 15 yılda kalite süreçleriyle çok yakından ilgilendim. Bu süreçte şunu fark ettim ki destek ve kalite hizmetleriyle alakalı eğitimlerin çoğu doktor ve hemşire odaklı yapılıyor. Ancak bildiğiniz gibi, sağlık hizmetleri bir bütündür. Farklı kategorilerde çalışsak da adeta bir zincirden bahsediyoruz. Dolayısıyla böyle bir sempozyumun ilk kez yapılıyor olmasını çok önemli buluyor ve bu konuya verilen değerin bir nişanesi olarak görüyorum. Bu toplantıların daha arttırılması ve çeşitlenmesi gerektiğine inanıyorum.”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da yaptığı konuşmada: “Bugün sağlık hizmetleri anlamında destek ve kalite hizmetlerinin bir zaruret olduğu açıktır. Bu ihtiyaç yıllardan beri var. İşte bu sempozyum bu nedenler çok önemli. Sağlık dünyasında çalışan bireyler olarak sizler bu konu hakkındaki fikirlerinizi, analizlerinizi burada yüksek sesle dile getirebileceksiniz. Sahanın esas sesinin çıkması çok önemli. Bu ortak görüşle çok daha doğru ve etkin kararlar alınacağını düşünüyoruz.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gürhan Baş ise İstanbul içinden ve farklı illerden gelen katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. İnsanlığın en önemli, özel ve kutsal vazifelerinden biri olan doktorluğun ve sağlık hizmetlerinin önemini vurgulayan Baş, nitelikli sağlık kadrolarının yetişmesinin de aynı ehemmiyette olduğuna işaret etti. Sağlık alanında yüksek başarı grafiğinin sadece hekimlerle sağlanamayacağını ifade eden Baş, bu konuda destek ve kalite hizmetleri veren birimlerle oluşturulacak ekip ruhuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardan oturumlara geçilerek, konuşmacılar ve katılımcılar interaktif olarak sağlık hizmetleri özelinde destek ve kalite konusunu tartışarak fikir alışverişinde bulundular.