Lisan-ı Hâl Topluluğu Öğrencileri Köy Okuluna Kütüphane Kurdu

10.06.2019

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Albayrak danışmanlığında kurulan “Lisan-ı Hâl” öğrenci topluluğu, Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Yolgeçmez Köyü’nde kütüphane kurdu. “Gelecek Hep Gülümseyecek” sloganı ile yola çıkan öğrenciler, düzenledikleri kampanya ile kısa zamanda 2000 kitap, 2 bilgisayar, 6 ahşap kitaplık ve çeşitli kırtasiye malzemesi topladılar. Pendik Belediyesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyeleri ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla Kars’a giden 11 öğrencimiz, kitaplıkları kurarak kitapları ve malzemeleri yerleştirdi. 52 öğrenci ve 4 öğretmenin bulunduğu Yolgeçmez Köyü İlkokulu’nda artık bir kütüphane var.