Kütüphanemiz ve Yeni Eğitim Binalarımızın Yapımı Süratle Devam Ediyor

28.05.2020

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Külliyesi projesi, inşa çalışmalarının ilk safhasında iki önemli yapı ile hayata geçiyor. Projenin en önemli yapılarından olan yeni Kütüphane Binasının inşasında sona yaklaşılırken, yeni Eğitim Binalarının hafriyat çalışmalarında da önemli yol kat edildi.

1 Milyon Kitaplı Yeni Kütüphanemiz Çok Yakında Hizmete Girecek

İnşasına 2018 yılında başlanan Kütüphane Binasının Eylül 2020’de hizmete girmesi planlanıyor. Bir milyon kitap hedefi ile yola çıkılan Kütüphanemizde, engelli erişimine uygunluk açısından her detay düşünüldü. Ayrıca bina, enerji tasarrufuna yönelik olarak A++ enerji sınıfı ekipmanlar kullanılarak inşa edildi.

Toplam 28.000 m2’lik bir alana sahip olan 7 katlı yeni Kütüphane Binasının tamamı açık okuma ve çalışma salonları şeklinde tasarlandı. Katlarda ayrıca grup çalışma odaları, konferans salonları, seminer salonu, sergi salonu, engelli kullanıcı merkezi, akıl-hobi oyunları alanı, yayın evi stant alanları, multimedya bilgisayar kullanım alanı, rezerv ve süreli yayınlara ayrılan alanlar, gazete okuma alanları ve akademik personel çalışma alanları yer alıyor.

Yeni Eğitim Binalarımız “Engelsiz Kampüs” Anlayışıyla Hayata Geçiyor

Üç blok halinde inşa edilen yeni Eğitim Binalarımızın hafriyat çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Zeminde yekpare tek blok, üst katlarda ise üç ayrı bina olarak yükselecek olan blok grubunda, öncelikli olarak Merkezi Derslik Blokunun Temmuz 2021'de tamamlanması planlanıyor. Amfiler Bloku ile birlikte, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizin her türlü derslik ihtiyacını karşılayacak olan Merkezi Derslik Blokunun toplam alanı 29.850 m2 olacak.

Eğitim Binaları da dâhil olmak üzere yeni Göztepe Külliyemizin tamamı “Engelsiz Kampüs” anlayışıyla tasarlandı. Yeni kampüsümüzde görme engellilere yönelik olarak kurulacak akıllı erişim navigasyon sistemi, iç ve dış mekanlarda hissedilebilir yürüme yüzeyleri ve Braille kabartma yönlendirmelerinin yanı sıra, işitme engellilere yönelik olarak indüksiyon döngü sistemleri olacak. Bankoların engelli erişime uygun şekilde tasarlandığı binalarda, sesli yönlendirme ve çağrı buton sistemleriyle de acil durumlarda engellilere yardımcı olacak her türlü önlem alınıyor.

Merkezi Derslik blokunda 2 adet 250 kişilik amfi, 40 ila 125 öğrenci kapasiteli yaklaşık 110 sınıf, Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz için örnek mahkeme salonu, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültelerimizin öğrencileri için çizim ve desen atölyesi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, kafeterya, kitap satış mağazası ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve öğrenci kulüplerimiz için bölümler yer alacak.