Kayseri Keykubadiye Kazısı Etkinliğimiz Sona Erdi

27.11.2019

Türk-İslam Sanatı ve Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, 26 Kasım 2019 tarihinde Âşık Paşa Konferans Salonumuzda “Kayseri Keykubadiye Kazısı” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in de iştirak ettiği etkinlikte misafir konuşmacımız, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baş idi.

Türk-İslam Sanatı ve Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kadir Pektaş’ın kısa selamlama konuşmasının ardından, Edebiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu da kısa bir açılış konuşması yaparak son yıllarda Selçuklu ve Osmanlı arkeolojisi alanlarına verilen önemin artmasından, Sanat Tarihi Bölümümüzün faaliyetlerinin de bu çerçevede yönlendirilmesinden ve Üniversitemizdeki birçok bölümün ülkemizdeki diğer üniversitelerle işbirliği yaparak faaliyetlerini zenginleştirmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, açılış konuşmasında, üretim, zanaat ve ticaretin devletlerin uzun süre var olabilmesindeki önemini vurguladı ve “Selçukluların Malazgirt’le başlayan serüvenleri, yeni ticaret yollarının kurulması ve ekonominin bu bağlamda üretim, zanaat ve ticaretle bütünleşmesiyle ortaya çıkan bir tarihi mirastır. Kayseri de Anadolu’nun kökleştiği bu dönemin başlıca sembollerindendir.” diyerek konuşmacı Prof. Dr. Ali Baş’a ve tüm konuklara hoş geldiniz dedi.

Programın devamında, Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan ve Moğollar tarafından tahrip edilen Keykubadiye Sarayı’nda yapılan arkeolojik kazılarda Kazı Heyeti Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Prof. Dr. Ali Baş, devam eden kazılar hakkında önemli bilgileri paylaştığı bir sunum gerçekleştirdi.