İstanbul Medeniyet Üniversitesinde Bilim Tarihi Enstitüsü Kuruldu

02.08.2022

Üniversitemizde, 2809 sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanunun ek 30’ uncu maddesi gereğince Bilim Tarihi Enstitüsü’nün kurulmasına karar verildi.

16 Temmuz 2022 tarihinde Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın 15.07.2022 tarihli ve 2200007144 sayılı yazısı ile bildirilen ve Üniversitemiz bünyesinde “ Bilim Tarihi Enstitüsü” kurulmasını içeren teklif, senato üyelerimiz tarafından görüşüldü.

Bilim ve Teknoloji Tarihi Alanındaki Boşluğu Doldurmak Üzere Araştırma Faaliyetleri Yürütmek Amaçlanıyor

Yapılan değerlendirme sonucunda Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden bağımsız olarak; Bilim ve Teknoloji Tarihi alanındaki boşluğu doldurmak üzere araştırma faaliyetleri yürütmek, Bilimler Tarihi çalışmalarına yoğunlaşmak ve bu alanda lisansüstü eğitim programları açmak üzere Üniversitemiz bünyesinde “Bilim Tarihi Enstitüsü” kurulmasına ve bunun için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na müracaat edilmesine senato üyelerimiz tarafından oy birliğiyle karar verildi.

Karar Onaylandı ve Yürürlüğe Girdi

Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na müracaat edilmesinin ardından karar onaylandı ve 25 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.