İstanbul Medeniyet Üniversitesi Geleceğe Nefes Olacak

12.11.2019

Tüm Türkiye’de 11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de eşzamanlı olarak gerçekleştirilen ağaç dikme kampanyasına Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Üniversite yönetimimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz de destek verdi. Tarım ve Orman Bakanlığının ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon fidanı toprakla buluşturma etkinliği kapsamında biz de Orhanlı Yerleşkemize fidan diktik.

Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik, fidan dikimi öncesinde yaptığı konuşmasında doğanın önemine vurgu yaparak, “Hayatı dört boyutlu yaşamak esastır. İnsanoğlu canlı ve cansız çevresi ile doğal ve fiziki çevresindeki hayatı bir bütün olarak algılamalıdır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak genel bağlamda bütün dünyada bir problem haline gelmiş olan tabiatın yeniden eskisi gibi insan hayatına sokulması çabasında bir yer edinmek istiyoruz.“ dedi. Bu anlamlı etkinlik için mensuplarımızla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, dikilen bu fidanların geleceğin “Medeniyet Korusu”nun başlangıcı olmasını dilediğini ifade etti.