İMÜ TÖMER’de Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Tamamlandı

26.02.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ TÖMER) bünyesinde 25 Ocak - 19 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programında teori ve uygulama derslerini başarıyla tamamlayıp materyal tasarımı, ders izleme, teori sınavı vb. yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Yoğun bir taleple karşılaşılan programa 45 farklı üniversiteden kursiyer katıldı. COVID-19 önlemleri sebebiyle çevirimiçi (online) olarak gerçekleşen sertifika programının kapanış ve mezuniyet töreni de yine çevrimiçi olarak yapıldı. Program İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Bülbül, Medeniyet üniversitesinin misyonuna uygun olarak Türkçe öğretimine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, ülkemizin tanıtımında ve Türkçenin uluslararası yaygınlaşmasında katkı sunacak adaylara başarılar diledi. Ardından, sertifika programının genel bir değerlendirmesini yapan İMÜ TÖMER müdürü Doç. Dr. Ahmet Koçak katılımcıları tebrik etti. Programa, sertifika sürecinde eğitim veren kıymetli hocalarımız da iştirak etti ve çeşitli değerlendirmelerde bulundular.

Törende katılımcılar yaklaşık bir ay süren sertifika programı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek geleceğe yönelik hedeflerinden bahsettiler. Bu vesileyle Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası almaya hak kazanan tüm katılımcılarımızı tebrik eder, Türkçe öğretiminde ve akademik çalışmalarında kendilerine başarılar dileriz.