İMÜ TÖMER'de Mezuniyet Programı Gerçekleştirildi

05.07.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İMÜ TÖMER) 12 Ekim 2020’de başlayan Türkçe Öğretimi Dönemi, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda öğrencinin kurslarını başarıyla tamamlayarak mezun edilmesiyle sona erdi. Türkçe kurslarının yanı sıra, iki farklı dönemde çevrim içi olarak Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı da düzenlendi. Farklı üniversitelerden ve hatta yurtdışından çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği bu programlar neticesinde 117 kursiyer Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası alarak bu alanda ders verme hakkına sahip oldu.

Mezuniyet programına katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Türkçe öğretiminin her geçen gün öneminin daha da arttığını, ülkemizin ve üniversitelerimizin uluslararası alanda yerini güçlendirmek için buna önem verdiklerini belirtti. Bu başarılarından TÖMER ekibini ve kurs alanları tebrik etti, başarılar diledi. TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koçak da konuşmasında öncelikle başarının altında ekip olarak birlikte çalışmanın yattığına işaret ederek, salgın (Covid 19) sürecinde fedakârca eğitim veren hocalara ve kursları başarı ile tamamlayan öğrencilere teşekkür etti.

İMÜ TÖMER’de bu yıl; İngiltere, Afganistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya Azerbaycan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Özbekistan, Kazakistan, Libya, Mali, Sudan, Yemen ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu yirmi beş farklı ülkeden gelen 100’ü aşkın öğrenci Türkçe eğitimi aldı. Salgın (Covid-19) kısıtlamaları sebebiyle zaman zaman çevrim içi eğitime de başvurulan bu sürecin sonunda, İMÜ TÖMER’in verdiği nitelikli ve yenilikçi eğitim sayesinde öğrencilerin büyük bölümü üstün bir başarı göstererek C1 belgelerini almaya hak kazandı.