İMÜ TÖMER’de 2020-2021 Güz Dönemi Kurslarına Yoğun İlgi

18.11.2020

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İMÜ TÖMER) 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Türkçe kursları dünyanın farklı ülkeden gelen yeni öğrencilerle birlikte 12 Ekim’de başladı.

Türkçe kurslarına yaz boyunca gelen yoğun talepleri karşılayabilmek için yeni sınıfların açılmasıyla beraber Ekim ayı itibariyle toplam yedi sınıf oluşturuldu. Böylece İMÜ TÖMER 2019 yılı yaz ayına göre öğrenci sayısı on bir kat artırmış durumdadır ve artık bir dil okulu hüviyetini kazanmıştır. Bunda en önemli etken yetkin ve fedakâr bir akademik kadroya sahip olmasıdır.

İMÜ TÖMER bu yıl; İngiltere, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Libya, Mali, Sri Lanka, Sudan, Yemen ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu yirmi beş farklı ülkeden gelen öğrencilere Türkçe öğretecek. Öğretim yılının sonunda, bu öğrencilerin hemen hepsi alanlarında başarılı ve şevkli öğretim görevlilerinden aldıkları nitelikli eğitim sayesinde C1 Türkçe sertifikası almaya hak kazanacak ve ardından da Türkiye’de üniversite eğitimi göreceklerdir.