İMÜ TÖMER Öğrencileri Türk Mutfağı ile Tanıştı!

20.12.2019

İMÜ TÖMER öğrencileri kültürel faaliyetler kapsamında bu ay geleneksel Türk mutfağının önde gelen isimlerinden Hasan Usta Kebap'ın misafiri oldu. 22 farklı ülkeden gelen öğrencilerle beraber, akademik ve idari personelin katıldığı etkinlikte, TÖMER öğrencileri Adana kebabının nasıl hazırlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini gördükleri gibi kendi elleriyle kebap hazırlamayı da öğrendiler. Tüm öğrencilerle tek tek yakından ilgilenen Hasan Usta Kebap’ın sahibi İzzettin Oral Usta, yemek kültürüyle beraber, hazırladığı sunularla da öğrencileri kendisine hayran bıraktı. Etkinlik sonunda bahar döneminde farklı yemekleri hazırlama konusunda öğrencileri tekrar misafir etmekten memnun olacağını ifade etti. Öğrenciler kebabın yanında servis edilen mezeler, yerli içecekler ve ardından gelen tatlı ikramıyla hem Türk yemeklerini yakından tanıma imkânı buldular hem de Türk misafirperverliğine birebir şahit oldular. Türkçe öğretiminde kültür aktarımı çerçevesinde düzenlenen bu atölyeyi ve yemekleri çok beğenen öğrenciler, tüm çalışanlara memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ilettiler.

Hasan Usta Kebap'ın bu günün anısına hazırladığı videoyu buradan izleyebilirsiniz.